tisdag 30 april 2013

Valborg

Idag är det valborgsmässoafton. Jag, maken och hunden begav oss in till staden för att titta på de sista förberedelserna inför Chalmerscortégen. Vindarna var kyliga men solen strålade över området. Studenterna hade gjort sina egna tolkningar av 2012 års stora händelser. Där fanns städerskan som fick fart på ett tåg, trängselskatten, näthatet, dopade cyklister, hästkött i lasagnen etc. 






Sverigedemokraterna fick sig en känga

Trängselskatten fanns naturligtvis med


Bilden talar för sig själv



Dopade cyklister


Hästköttet hade en given plats i cortegen  

   


 







måndag 29 april 2013

Loppisrace

Idag har jag och tre andra tanter varit runt på några loppisar. Naturligtvis gjorde jag en del fynd. Vi startade på Holmens marknad på Kämpegatan i Göteborg. Här blev det lite smått och gott - knappar, blixtlås, blomkorg till balkongen, nya gardinkappor... till den fantastiska summan av 151 riksdaler.

Betyg: 4 loppor av 5
+Fräscht, luftigt, kaffe fanns att köpa, bra priser, toalett

10-kronors korg



Sedan styrde vi kosan till Emmaus inte så långt därifrån. Här fanns det ett stort utbud kläder och där köpte jag byxor, tröja och klänning.

Betyg 4 loppor av 5
+ Gott om kläder till bra priser - avsaknad av toalett


Nästa anhalt var McDonalds i Kungälv, där åt vi lunch. Detta är INTE min mat, jag åt fiskburgare och morötter. Till efterrätt åt jag en smaskig hallonpaj. Det går ju inte att räkna kalorier hela tiden.




McDonalds största fördel är att det går snabbt och att det finns toaletter. Någon gång ibland är det helt ok att äta där.



Vi hade gott om tid innan Pingstkyrkans loppis i Kungälv öppnade, så vår reseledare och chaufför tog med oss på en sightseeing hemma hos sig.


Klockan tre, när Pingstkyrkan öppnade sin loppis, var vi på plats. Även här gjorde jag fina fynd. Jag hittade bland annat korgen på fotot nedan. Den ska få ersätta en tråkig plastback jag har under mitt arbetsbord.


Korgen gav jag 30 kronor för. Jag hittade även garn och broderier oöppnade i originalförpackning.

Betyg 3 loppor av 5

+ servering, mycket bra priser

- trångt bland kläderna

Jag var väldigt trött här och det kan ha dragigt ner betyget. 

söndag 28 april 2013

Blandat pyssel

Dopkort till första barnbarnet
Amningskudde



Nallar av fleecefilt
Trots samma mall blir inte en nalle den andra lik


Ett blivande kuddöverdrag

Här håller ett kuddöverdrag på att växa fram. Jag har virkat så jag har träningsvärk i min högra arm.



Besök på MHS

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och kommit iväg till Mölndals Hundsällskap . Varje söndag, året runt, har de organiserade hundpromenader kl. 11. Jag har pratat om det i några år nu, men idag kom jag, hund och make iväg. Ett 20-tal hundar var på plats och vi delades in i tre olika grupper. Hurtig som jag numera är, valde jag en grupp för kopplade hundar med ägare som ville ha en rask promenad.

Hej och hå vad det gick undan! Över stock och sten bar det iväg. Det gällde att hålla tungan rätt i munnen för det var inte direkt asfalterat i skogen. Spooky var i sitt esse och pinnade på utan tvekan och jag hängde efter så gott jag kunde. Vi rusade fram i ca 45 minuter, därefter var det fika. Kaffe och kakor fanns till en billig penning.

Det var en trevlig stämning bland hundägarna och det kändes lätt att komma dit som ny. Vi blev väl omhändertagna och det lär ska bli fler promenader framöver. Jag har velat hitta en hundklubb att tillhöra och nu har jag funnit den. Spooky uppförde sig exemplariskt och vi kände oss stolta över vår hund. 

Morgongymnastik


Jag kanske är lite galen, men då får jag väl vara det då. I morse strax efter 8 var jag ute med hund och make. Jag skulle träna intervallträning på grusplanen här intill. Första joggingstegen var hemska. Det värkte i mitt lår och skenade ner i benet - ischiasnerven sa ifrån. Men så blev jag varmare och lyckades ägna mig åt jogging, fri stil. Här pustar jag ut mellan varven.




Det låter väldigt ambitiöst, men jag var bara ute i en knapp halvtimme...



lördag 27 april 2013

Nu fungerar det!

Nu kan jag lägga in bilder igen, tack vare min underbare make. Han fick fria händer att ordna till min blogg samtidigt som jag lovade dyrt och heligt att inte prata eller lägga mig i. Att vara tyst är ju inte riktigt min grej, men jag la mig inte i - inte så mycket i alla fall. Jag satt med mina mormorsrutor under tiden som min tekniske man grejade. Medan jag satt och virkade kom Spooky med mina tofflor. Är det inte fina killar jag har som ställer upp för mig?


Vårstädning

Idag har jag och maken ägnat oss åt vårstädning. Vi trodde i vår enfald att vi skulle hinna städa vår lilla trea på en dag - men se där fick vi tji. Gör man en grundlig städning, från tak till golv, så tar det mycket längre tid än man tror. Nåja, vardagsrum och sovrum är ordentligt städade i alla fall. Vi ska väl ha kvar något att göra nästa helg.

Jag jobbar på med min blogg men stöter på problem titt som tätt. Igår, när jag försökte lägga in bilder, hängde sig datorn och jag fick stänga av den och starta om. Idag har jag inte heller lyckats lägga in bilder. Dessutom händer det konstiga saker när jag gör mina inlägg. Texten ser inte likadan ut i bloggen som det gör när jag skriver den. En del av texten kan smita iväg och hamna på fel ställe. Jag har tyvärr inte världens bästa tålamod så jag blir ganska frustrerad vid motgång.

I Spookys hörna håller jag på att teckna ner hur Spooky kom till oss och lite om vad som hänt under våra år som hundägare.

På pysselfronten intet nytt. Jag virkar på med mina mormorsrutor och har lite idéer på andra projekt som ännu bara är på planeringsstadiet.

Min beslut att bli en sundare människa går bra. Jag räknar mina kalorier och jag promenerar eller joggar. Det går förvånansvärt bra och jag sporras av att se resultat både på vågen och på konditionen. Nu har jag i och för sig inte vägt mig på ett tag, men jag går i varje fall inte upp av kläderna att döma. Jag kommer till och med i ett par byxor jag köpt som var alldeles för trånga när jag fick hem dem med posten. Det lönar sig att röra sig mer än man stoppar i sig!


torsdag 25 april 2013

Höns på lösdrift.

Jag är hemma igen efter några dagar på den östgötska landsbygden. Jag konstaterar att våren märks mycket tydligare när man är ute på landet än vad den gör här i stan. Där är sädesärlor, fjärilar, hackspettar med vårkänslor, fågelkvitter, vitsippor, tussilago, flugor mm. Det händer lite saker på landet också. Sådant som inte händer i stan. I mina döttrars hönshus bor dels 13 ungtuppar, dels en massa höns som går tillsammans med tre tuppar - eller rättare sagt, så var uppdelningen innan den stora sammanslagningen blev ett faktum. Ungtupparna hade brutit sig in till hönsen igår. Det blev ett väldigt liv. Tupparna slogs, om de inte gav sig på hönsen. För att ge de utsatta hönsen och deras tuppar en chans att komma undan släpptes alla ut i det fria. Det blev en del tuppfäktning och det såg stundtals riktigt otäckt ut. Idag, innan jag begav mig hemåt, hade lugnet lagt sig. Döttrarna har lite renoveringsarbete framför sig innan de kan stänga in fjäderfäna igen. Tupparna är ute på annons och blir de inte sålda lär de hamna i de sälla jaktmarkerna...


På tal om fjäderfän, när jag skulle svänga ut från en parkering idag kom två gräsänder spatserande framför bilen. Jag stannade bilen och väntade på att paret skulle passera. Då upptäckte gräsandshanen att det fanns en lockande badbassäng i form av en vattenpöl och mitt framför bilen tog han sig ett dopp. Jag trevade frenetiskt efter mobilen för att kunna föreviga anden, men innan jag plockat upp mobilen och fått fram kameran var de båda för långt ifrån för att det skulle vara lönt att fotografera dem. 

Trots tre timmars bilkörning var jag pigg när jag kom hem. Jag hade spring i benen så det blev en joggingrunda på 25 minuter. Jag orkade springa mer än halva tiden!


tisdag 23 april 2013

Inlägg under rubriken Pyssel

Jag har lagt in bilder och en beskrivning på min egentillverkade provdocka på min pysselsida. Där finns även bild på mina mormorsrutor jag virkat.

måndag 22 april 2013

Östergötland

I går lastade jag bilen och begav mig till Östergötland för att besöka mina barnbarn. En resa på knappt tre timmar i strålande solsken. Idag är det grått ute men det har inte hindrat oss från att gå en promenad med hundar och barnvagnar. Vi har även gått på upptäcktsfärd i några bodar och jag fick mig ett par gamla plåtburkar.

Jag arbetar för fullt med att få ordning på min blogg och jag tycker faktiskt att det börjar klarna så smått. Som man säger; Rom byggdes inte på en dag...

söndag 21 april 2013

Första inlägget

Mitt absolut första blogginlägg och jag vet ännu inte i skrivande stund om jag gör rätt. Jag har bestämt mig för att börja blogga, först och främst för att dela med mig av mitt pysslande men även för att jag tycker om att skriva.

Klockan närmar sig midnatt och det har varit riktigt vårväder idag. En hel del vårtecken har jag sett - sädesärla, strandskator, vitsippor och en fästing. Spooky passade på att ta sig ett dopp när vi var på utflykt vid Härlanda tjärn.