lördag 17 augusti 2013

Göteborgs kulturkalas 2013

Det finns många fördelar med att vara i torpet. Lugnet, tystnaden, friheten ... ja, att befinna sig långt från storstadens liv och rörelse. Vad finns det då för fördelar med stan? Först och främst fungerar internet här och jag kan blogga och surfa utan hinder. Dessutom finns det en hel del aktiviteter i Göteborg som kan vara trevliga. Igår t ex var jag och maken på Göteborgskalaset. Vi hamnade i trädgårdsföreningen och insåg att vi faktiskt aldrig varit där. Här fanns en mängd olika aktiviteter. Bland annat denna som vi var lite sugna på... Maxvikt 90 kg, så det hade inte varit problemet. Problemet var hur det skulle te sig om ett medelålders par skulle klämma in sig bland alla barn? Skulle det uppskattas av alla? Vi beslöt oss att inte testa trots allt. Men visst ser det kul ut?


Medelålders förresten... vi kanske hör till övre medelåldern? Eller yngre ålderdomen? En definitionsfråga jag lämnar åt sitt öde.

Vi passade på att titta på de olika rosorna som fanns i Trädgårdsföreningen. Vi har nämligen planer på att skaffa rosor till torpet och då vill vi se oss omkring för att hitta den perfekta rosen. Men oh så många olika sorter det finns. Känns som en hel vetenskap att hitta rätt i rosdjungeln. Den här rosen var inte så dum i alla fall.

Harlow carr
Bilden är inte den bästa men rosen har en fin rosa färg och vi tyckte om den båda två. Jag fick nämligen lära mig av maken att mina favoriter, gula rosor, är (enl. maken) begravningsblommor. Det sa han även om vita rosor. Då återstår röda eller rosa rosor som ett naturligt val.

Vi beslöt oss för att återvända till trädgårdsföreningen när det inte är kulturkalas. Vi har en hel del kvar att titta på. Nackdelen här är att hundar inte får vistas i parken. Rökförbud skulle uppskattas av undertecknad och bättre koll på de barn som rusar runt i parken och i rabatterna. Jag vågar lova att jag har bättre koll på min hund än vad än stor del av besökarna har på sina barn. 

På avenyn hittade vi dessa unga talanger. De sjöng, dansade och trollade och var riktigt duktiga.


Det blev vår avslutning på Göteborgskalaset för i år. Maken hade fått sin årliga langos och jag hade hittat bokstavståg till mina barnbarn så nu var det dags för de unga, äldre eller de äldre, unga att bege sig hemåt.