torsdag 31 oktober 2013

Loppis igen!



Reningsborg secondhand är en stor loppis som jag ibland besöker. De har öppet onsdagar och lördagar. Det är alltid mycket folk när de öppnar men går man dit strax innan stängning har antalet besökare minskat en hel del. Igår var vi där när de öppnade kl. 16 vilket innebar  kö bara för att få komma in.

Väl där inne gällde det att vässa armbågarna och försöka ta sig fram i vimlet. Eftersom jag inte är en älskare av folksamlingar försökte jag hitta avdelningar där det inte var fullt så mycket folk. Det blev bland böckerna.

En bok om scrapbooking för 10:-, Viktor Rydbergs Tomten för 15:-, billiga ljudböcker och ett par ex av Bland Tomtar och troll inhandlades bland annat. Böckerna såg ut som nya och en av ljudböckerna var ouppackad. 

 Förutom dessa fynd fann vi även en dokumentförstörare. Bara så sent som i tisdags pratade vi om att vi behövde en. En sortering bland mina papper innebar att "viktiga papper" inte längre var viktiga. Men dessa vill jag ju inte bara slänga i soporna - de måste tuggas först. Så nu står en tom, fungerande, hungrig dokumentförstörare och väntar på ett riktigt skrovmål.



Mitt omdöme om Reningsborgs loppis i Frölunda:

        +
  • stort sortiment
  • välorganiserat
  • lätt att få hjälp, personalen bär namnskyltar så du vet vem du ska fråga
  • cafeteria
  • både kort- och kontantbetalning
              -       
  • Långa köer in, åtminstone när de öppnar
  • Cafeterian ligger mitt i och det blir väldigt trångt när de som handlar ska passera förbi de som fikar 


Huruvida det finns toalett eller inte vet jag ej eftersom behov av en sådan inte inträffade under besöket.

Reningsborg är väl värt ett besök men kom hellre en timme innan stängningsdags än när de öppnar - om du inte gillar att stå i kö.

Ha det gott!
Kram, Eva






4 kommentarer:

  1. Har bott i Gbg men hade ingen aning om var Reningsborg ligger så jag googlade - är det den som är i VF i Tibergs gamla möbelvaruhus eller fick jag upp fel bild. Verkade finnas en i Angered också.
    Fina fynd gjorde du!
    Det var roligt att du tittade in på min blogg så jag fann din! Gillar också att pyssla!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Hej Agneta,
    det är den i Frölunda som jag brukar besöka.
    På återseende,
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Det var trevliga böcker du fyndade. Tomten har jag också och den läste jag högt på julafton förr. Loppisen på Stadsmissionen i Kalmar är väldigt lik din beskrivning. Kö och trängsel och senare lugnt. Men billigt !!!
    Ha en fortsatt skön helg.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Ja, Tomten är en riktig klassiker. " Bland tomtar och troll" gav jag alltid till min äldsta dotter i julklapp varje år. När hon flyttade hemifrån slutade jag att ge henne den - jag trodde inte hon ville ha den längre. Men ack så fel jag hade. Långt efteråt berättade hon att hon blev så besviken när jag slutade ge henne den. Nu kan hon få två av sina missade böcker i alla fall.
    Kram, Eva

    SvaraRadera